Günübirlik Şile turunda aynı gün içinde gezebileceğiniz farklı yerlere gitmek istemez misiniz? İşte, Şile gezinizi anlamlı kılacak 5 mekan;
Şile Çarşı
Çarşı, tıpkı Ege sahillerindeki meşhur çarşılar gibi turistlerin alışveriş yapıp ,eğlenip, yürüyüş yapabilmesi için olmazsa olmaz noktalardan. Enfes deniz manzarası eşliğinde yemeğinizi yiyebileceğiniz mekanlar bulunan çarşıda ayrıca “gece kulübü olmadan olmaz” diyenler için de hayal kırıklığına uğramanızı engelleyecek mekanlar var. Şile aynı zamanda Şile bezi ile ünlü.. Çarşıda Şile bezinden yapılmış çok çeşitli kıyafetler bulunabilir. Ayrıca, çok sayıda hediyelik eşyanın yanı sıra çok sayıda mekan da bulunmakta.
Şile’ye geldiğinizde mutlaka uğramanız tavsiye edilir.
Şile Feneri
İstanbul Boğazı’na girecek gemilerin yollarını bulabilmeleri için yapılmış fenerlerden biridir. Bu amaçla Boğazlar civarında 1856 yapılan Anadolu Feneri’nden sonra Sultan Abdülaziz tarafından 1858-1859 yılları arasında inşa edilmiştir. Taş kısmını Türk Mimarlar tasarlarken, metal aksamı ve mercek kristal sistemi de Paris’ten bir fabrikadan gelmiştir.
-Konumu çok enfes olan bu noktada Instagram gönderileri için birçok güzel hatıra fotoğrafı çekilebilirsiniz :)-
Şile Kalesi

Şile’de dört kale vardır. Ama bu kalelerden en tanınmışları, Cenevizlilerden kalan limanda Ocaklıada’nın üzerinde yer alan Şile Kalesi, ya da bilinen diğer bir adıyla Ocaklı Kale’dir. Ocaklı Kale, kendisini diğer kalelerden ayrılan silueti ile Şile’yi tanımlayan simgelerin başında gelir.
Beyaz renkli Ahmetli kireç taşları kullanılarak inşa edilmiş olan bu kale 12 metre yüksekliğindedir. Denizden gelebilecek saldırılara karşı koyabilmek amacıyla inşa edilmiş olan kale, bazı araştırmacılara göre Bizans İmparatoru Andronikas tarafından yaptırılmış, zaman içinde Osmanlılar tarafından da kullanılmıştır. Ancak son bulgular ise kalenin 2000 yıl önce Cenevizliler tarafından inşa edildiğini ve Şile’yi egemenliği altına alan diğer uygarlıklarca da kullanıldığını gösterir.
İlk düşünülenin aksine kale bir saldırı değil, sadece gözetleme kalesi olarak inşa edilmiştir. 4 katlı yapısı incelendiğinde en altta kilerin bulunduğu, diğer katların da yaklaşık 20 kişilik bir asker grubunu barındırmak için uygun olduğu anlaşılır.
Yukarıdaki görsel resotrasyon öncesine ve sonrasına ait. Maalesef restorasyonu sonrası kale artık #Süngerbob kalesi olarak adlandırılmaktadır.
Şile Plajları
Ziyaretçilerin büyük bir bölümü, Şile’ye yüzmek için gelmektedir. Bu maddede favori beachlerimi görebilirsiniz.
*Life Beach
* Ağlayan Kaya Beach
Son olarak Halk Plajı yanında bir kaç tane daha beach var. Fakat bu noktalar çok kalabalık oluyorlar. Yine de tercih edilebilir, bugüne kadar herhangi bir sorun yaşamadım.
Deniz demişken, Şilede Rip akıntısı var. Bu nedenle çok dikkatli yüzülmeli, akıntı olması halinde sağa ve sola kulaç atın. Geri ve ileriye doğru değil 🙂
Şile Liman
Taze taze balıkları yiyebileceğiniz , serinlemek için denize atlayabileceğiniz. serin gezintilere çıkabileceğiniz liman da, Şile’ye geldiğinizde kesinlikle uğramanız gereken mekanlardan.
0 Yorum