Azerbaycan denince akla gelen ilk şehir başkent – rüzgarlar şehri olarak bilinen Bakü geliyor. Oysaki Azerbaycan’ın tarihi yaşatan başka görmeli şehirleri de var. Azerbaycana gitmek isteyen yolcular bu ülke ile ilgili gezi rehberi alabilir veya mekalemizdeki bilgilerden faydalanabilir. Nerede kalınır? Görmeğe değer yerler neresi? Kalma ücretleri nasıl? Bu gibi soruları aşağıdakı bölümlerde cevaplamaya çalıştık.
Seyahat Rehberi
Kardeş ülke Azerbaycan’a seyahat etmeği planlayanlar için bu ülke ile ilgili bilmesi gerekenler:
- Türkiye vatandaşları sınır kapılarında vize alarak ülkeye giriş yapabilir.
- Ülkenin resmi para birimi manatdır.
- Ülke nüfusu yaklaşık 9 milyondur.
- Dağlık Karabağ bölgesinde yerleşen ve ülkenin 20% bölümünü kapsayan topraklar Ermenistan işgali altındadır.
- Resmi dil Azerbaycan dilidir.
Tarihe Yolculuk
Azerbaycan tarihi ve kültürünü günümüze kadar koruyarak yaşatan ülkedir. Tarihi yerleri görmek isteyenler Azerbaycan turuna Gence şehrinden başlayabilir. Gence ülkenin ilk başkenti olmuş şehirdir. Nizami Gencevi, Cavadhan türbeleri bu şehirde yerleşiyor. Şehir modern ve tarihi yüze sahiptir.
Türkiye ile sınırda bulunan başka bir şehir Nahçivandır. Nuh’un gemisinin burada olduğuna inanılıyor. Nahçivan Azerbaycan’ın ayrılmaz bir bölümü olan, fakat bağımsız cumhuriyet sayılmaktadır.
Ülkenin kuzey kısmında yer alan ve görülmeğe değer şehirlerden bir diğerleri de Şeki ve Gebeledir. Gebele müzik festivallerine ev sahipliği yapan şehirdir. Tarihi Kervansarayı görmek isteyenler ise Şeki şehrini ziyaret edebilir.
Odlar Yurdu’nun Gözü
Azerbaycan’ın görmeğe değer gözde şehri şüphesiz başkent Bakü şehridir. Modern yapıları ve tarihi bölümleri ile Hazar denizi sahilinde yerleşen şehir son 10 yılda turizm haberleri listesinde en çok ilgi gören şehirlerdendir. Formula1 yarışlarına ev sahipliği yapan şehirde ilk İslam Olimpiyat Oyunları ve Avrupa Olimpiyat Oyunları düzenlenmiştir.
Bakü’de turistlerin kalabileceği ve gezebileceği yüzlerce mekan ve otel vardır. Tarihe daha yakın olmak isteyenler şehrin kale duvarları ile sarılan İçeri şehir adlanan bölümünde kalabilir. Şirvanşahlar sarayı, Kız kulesi, Bey Hamamı, Kervansaray gibi tarihi yapılan şehrin bu bölümünde yer alıyor. Hazar sahili boyunca uzanan Bulvar sık sık çeşitli konserlere ev sahipliği yapıyor.
0 Yorum