Doğu Akdeniz ülkelerinden birisi olan Güney Kıbrıs ülkemizin komşusu konumunda olan bir ada devletidir. Ülkemize yakın olduğu için tatilciler tarafından tercih edilen yerlerdendir. Bunda deniz sporları yanı sıra ülkenin tarihi mekânları ve gece hayatındaki hareketliliğinin de etkisi vardır.
Turistler tarafından tatil için tercih edilen bir yer olan Güney Kıbrıs’a gitmeyi düşünenlerin güney Kıbrıs’ta nereleri gezmelisiniz? Şeklindeki sorularına cevap vermek amacıyla hazırlanan gezi rehberleri bulunuyor. Kişiler bu tanıtıcı rehberleri inceleyerek Güney Kıbrıs gezilerini planlayabiliyorlar.
Güney Kıbrıs’ta Gezilmesi Gereken Yerler
Güney Kıbrıs bölgesinde yaşayan 3 farklı inançtan halk bulunduğu için bölgenin tarihi yerleri de oldukça fazladır ve inançlara göre farklılık göstermektedir. Güney Kıbrıs gezisine çıkanların yörede gezmeleri gereken yerler şunlardır;
- Barbarlık Müzesi
- Kourion Antik Kenti
- Kolosso Kalesi
- Limasol hayvanat bahçesi
- Amathus harabeleri
- Venedik Sütunu
- Mevlevi Tekke Müzesi
- Hala Sultan Tekkesi
- Larnaka ilçe müzesi
- Kition antik şehri
- Aziz Lazarus kilisesi
- Paphos Hisarı
- Ayia Napa Manastırı
Güney Kıbrıs’ın tarihi yerlerini gezenler harika plajlarından ve koylarından denize girebiliyorlar. Aynı zamanda çeşitli su sporları yapabiliyorlar.
Hala Sultan Tekkesi
Güney Kıbrıs’ın Larnaka şehrinde bulunan türbe İslami açıdan en önemli yerlerden birisidir. Bu tekke peygamberimizin halası Ümmü Haram için yapılan bir türbedir.
Kourion Antik Kenti
Kourion antik kenti Güney Kıbrıs’ın en önemli antik kentlerinden birisidir ve Limasol şehrinde bulunur. Ayrıca antik kenti Unesco miras listesinde yer almasından dolayı oldukça önemlidir. Antik kent yanı sıra Kourion plajı da turistlerin ilgisini çeken yerlerdendir.
Lefkoşa Tarihi Yerleri
Lefkoşa başkenti hem Güney Kıbrıs’ın hem de Kuzey Kıbrıs’ın şehri olduğu için gezilebilecek yerlerde ortaklık göstermektedir. Buraya tatil için gelmek isteyen kişilerin vize almaları gerekmektedir. Kuzey Kıbrıs kesimi vizesiz gezilebilirken Güney Kıbrıs’a geçiş mümkün olmamaktadır.
İki ülkeye de başkentlik yapan Lefkoşa’nın tarihi mekânlarından bazıları şunlardır;
- Lefkoşa surları
- Selimiye camisi
- Barbarlık müzesi
- Büyük Han
- Aziz Nikolas Kilisesi
- Derviş Paşa Konağı
- Machairas Manastırı
- Lefkoşa Tarih Merkezi
Rum kesimi tarafından Nicosia olarak adlandırılan Lefkoşa güney ve kuzey olarak ikiye ayrılmış olsa da tarihi alanlar ve gezilecek yerler bakımından zengindir. Aynı zamanda farklı inançlar için önemli mekânları bulunmaktadır.
0 Yorum