Devlet Opera ve Balesinin (DOB) yeni sezondaki en iddialı eserleri arasında sayılan Göbeklitepe Operası, dünya prömiyeriyle sanatseverlerle buluştu.
Eserin Congresium’daki dünya prömiyerine, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile çok sayıda seçkin davetli katıldı.
Proje yaratıcılığını ve sanat yönetmenliğini ünlü tenor, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Murat Karahan’ın üstlendiği, bestesi Can Atilla, librettosu Burcu Kılınç Kızıltepe ile Hacer Buyruk’un, rejisörlüğü Gürçil Çeliktaş, koreografisi Volkan Ersoy’a ait Göbeklitepe adlı eser, opera ve balenin iç içe geçtiği büyük bir sahne şovuyla sanatseverlerin karşısına çıktı.
Orkestra, koro ve bale karışımı ile aynı anda 200 sanatçının sahne aldığı, sanatseverlere görsel açıdan da unutulmaz bir gece yaşatan Göbeklitepe, binlerce izleyicinin haklı olarak ayakta alkışını aldı.
Bakan Ersoy, temsilin sonunda sahneye çıkarak sanatçıları ve şölenin sahnelenmesinde emeği geçenleri tebrik etti ve alkışladı.
Söz konusu eserde Avva karakterine Seda Ayazlı, Aba’ya Ferda Yetişer, Taru’ya Emre Akkuş, Agam’a Şafak Güç hayat verdi.
Bale solistleri olarak eserde yer alan Tan Sağtürk, Mine İzgi ve Umutcan Arzuman da başarılı performansları ile izleyicilerin beğenisini kazandı.
Orkestra şefi, besteci Tolga Taviş yönetiminde gerçekleştirilen Göbeklitepe’de Ankara Devlet Opera ve Balesi orkestrası ve korosu yoğun performans sergiledi.
Siyasetten sanata Göbeklitepe Operası’na büyük ilgi
Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Mustafa Kurt, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Fecir Alptekin, pek çok yabancı ülkele büyükelçileri, siyasetçilerve sanatçıların da izlediği 3 bin kişilik Congresium’daki temsile, sanatseverler büyük ilgi gösterdi.
Kostümleri Gazal Erten, dekoru Özgür Usta’ya ait eser, mart ve nisan aylarında sahnelenecek, yurt içi ve yurt dışı etkinlinlikleriyle seyirciyle buluşmaya devam edecek.
0 Yorum