Burdur seyahat rehberi, turizm açısından çok fazla tanınmamasına rağmen muhteşem doğası ve tarihi geçmişi ile sizi kendisine hayran bırakacak bir liste olacak.. Akdeniz Bölgemizin gölleri ile ünlü bu şirin kentini görmediniz mi? Emin olun çok şey kaçırdınız. Burdur’da gezilecek yerleri, hep beraber inceleyelim.
Burdur Gezilecek Yerler
Burdur Arkeoloji Müzesi
Burdur kent merkezinde bulunan Burdur Arkeoloji müzesinde Anadolu’nun geçmişine masalsı bir yolculuk yapabilirsiniz. Burdur çevresinde arkeoloji kazılarında ve yöre halkı tarafından toplanan tarihi eserler tarihi burada toplanmıştır. 12 Haziran 1969 yılında kapılarını ziyaretçilere açmıştır. Müzede birçok eser sergilenmektedir. Müzeyi ziyaret ederek kendinizi Burdur’un binlerce yıllık tarihi geçmişinde masalsı bir tarihi yolculuğa uğurlayabilirsiniz. Müze haftanın her günü siz ziyaretçilerine kapılarını açmaktadır.
Artvin Seyahat Rehberi yazısını incelemek ister misiniz?
Taş Oda Konağı Etnoğrafya Müzesi
Şehir merkezinde yer alan Pazar Mahallesi’nde 1890 yılında Emin Bey tarafından Osmanlı Mimarisine uygun olarakyaptırılan 2 katlı bu ahşap bina ve binayı çevreleyen muhteşem bahçede nefes alabilirsiniz.
Bahçe içerisinde yer alan çeşme ve kuyular, evin içinin Eski Burdur evlerine uygun dizaynı, ve cansız mankenlerle eski burdur yaşamının betimlenmesi Taş Oda Konağı Etnoğrafya Müzesini ziyaret etmenizin nedensiz olmadığını gösterecektir.
İnsuyu Mağarası
Burdur kent merkezine 10 km uzaklıkta bulunan mandıra köyünde yer alan dünyaca ünlü İnsuyu Mağarası kendisini ziyaret edenlere şükranlarını içerisinde yer alan sarkıt ve dikitlerle sunmaktadır.
525 metre uzunluğundaki bu mağara 1965 yılında ziyarete açılmıştır. mağara içinde yapılan muhteşem ışıklandırma doğanın gücünü çok daha güzel görmenize ve doğaya bir kez daha hayran olmanıza yol açacaktır.
İnsuyu mağarasını Burdur seyahat rehberi listenize mutlaka görmelisiniz.
Karadeniz’in incisi Trabzon’un Maçka beldesini bir de böyle görün!
Burdur Ulu Camii
1300 lü yıllarda inşa edilen ancak ilk yapımcısı bilinmeyen Ulu Cami 1749 yılında Çelik Mehmet Paşa tarafından yaptırılmıştır. İl merkezine bağlı Pazar Mahallesinde yer alan bu cami depremler nedeni ile yıkılmış ve akabinde 1935 yılında Neo Klasik üslupta yeniden inşa edilerek günümüze ulaşmıştır. İbadete açık olan cami ziyaret noktalarınızdan birisini oluşturmalıdır.
Salda Gölü
Anadolu’nun Maldivleri olarak anılan bu muhteşem göl Yeşilova ilçe merkezine 4 km uzaklıkta tüm güzelliği ile 44 km2 alana yayılmaktadır. Gölün en derin yeri yaklaşık 180 metredir. Turkuaz rengine yol açan göl sularında bulunan magnezyum, soda ve killerin pek çok cilt hastalığına iyi geldiği bilinmektedir. Bu nedenle Salda Gölü, Burdur seyahat rehberi yazısının olmazsa olmaz noktalarından biri.
Salda Gölü’nde yazın suların çekilmesi ile ortaya çıkan 7 tane ada göl içerisinde muhteşem bir güzellik meydana getirmektedir. Ülkemizin en büyük tatlı su göllerinden birisi olan slda gölünde başta sazan balığı olmak üzere çok çeşitli balıklar yaşamaktadır.
Turkuaz renkteki gölün etrafını çevreleyen çok sayıda doğal plajlar vardır. Gölün etrafında konaklayabileceğiniz tesisler mevcuttur.
Maldivler’i aratmayan suları ve gölün etrafına yayılan plajları ile Burdur Tatilinizin olmazsa olmasıdır Salda Gölü.
Alaçatı’nın İlk Hibrit Oteli: Pachamama!
Burdur Saat Kulesi
Kulenin alt kısmı günümüzde de dükkan olarak kullanılmakta olup kulenin en tepesinde her bir köşesinde 4 adet saat bulunmaktadır. Saat kulesi Ulu Cami’ nin kuzeyinde konumlanmakta olup ziyaretçilerini beklemektedir.
Sagalassos Antik Kenti
Ağlasun ilçe merkezinden 7 km uzaklıkta yer alan antik kent muhteşem bir büyüklüktedir. Burdur Kentinin zengin tarihinin en önemli yansıması olarak kabul edilen bu antik kent bir çok hükümdarlık tarafından kullanılmış olsa da günümüz kalıntılarında en fazla Roma Dönemine ait kalıntılar bulunmaktadır.
Sagalassos Antik Kenti bölgede günümüze en iyi şekilde korunarak ulaşan antik kenttir. Aşağı ve yukarı şehir olarak ikiye ayrılan antik kentte günümüze çok sayıda tarihi yapı ziyaretçilerini beklemektedir.
Kent içinde yer alan Adrian Heykeli, Tiberius Dönemi Kapısı, Apollon Mabedi, Neon Kütüphanesi, Antoninler Çeşmesi, Odeon, Antik Tiyatro, Helenistik ve Roma Su Kanalları tüm heybeti ile ziyaretçilerini beklemektedir. Tarihte muhteşem bir yolculuk için ziyaretinizin bir bölümünü binlerce yerli ve yabancı turist gibi siz de buraya ayırmalısınız.
Burdur Gölü
Burdur ve Isparta illeri arasında yer alan, ülkemizin yedinci büyük gölü tuzlu su gölüdür.
Söğüt Dağı ve Suludere yaylası arasında yer alan Burdur Gölü tektonik hareketler sonucu oluşan bir göldür. Burdur Gölü çeşitli kuş türlerine ev sahipliği yapmakta ve kuş zenginliği açısından ülkemizin önemli merkezlerinden birisidir.. Burdur Gölü’nde kuş gözlemciliği ve yelken sporları yapılmaktadır. Tatilinizin keyifli geçmesi için uğramanız ve belik de hayatınızda göremeyeceğiniz kuş çeşitlerini izleme imkanına sahip olacaksınız.
Kremna Antik Kenti
Burdur ilçe merkezine 25 km uzaklıktaki Çamlık Köyü’nün çevresi uçurumlarla kaplı olan Aksu vadisine tepeden kuş bakışı bakmak ister misiniz? O zaman Kremna sizin için biçilmiş kaftan.
Pisidialılar tarafından kurulan kent en parlak dönemini MS. 2. Yüzyılda yaşamıştır. Kremna Antik Kentinden günümüze bazilika (mahkeme salonu, kütüphane, kilise ve akropol kısmı ulaşmıştır.
Kremna antik kenti önemli bir Psidia şehridir. Ayakta kalan yapılar Roma dönemi’ne aittir. Kentin etrafı surlarla çevrilidir. Izgara planlı olarak kurulan kentin güney ve batıdan olmak üzere iki girişi vardır. Yapılan kazılarda çıkarılan büyük ve küçük Atena, Leto, Hygeia, Nemesis giyimli kadın, Apollon, Asklepios ve Herakles heykelleri Burdur Müzesi Kremna Salonu’nda sergilenmektedir.
Kibyra (Cbyra) Antik Kenti
Gölhisar ilçesi sınırları içerisinde yer alan Kibyra Antik Kenti bölgenin oldukça iyi koyunmuş tarihi kentlerinden birisidir.
Likya kenti olan bu antik kentten stadyum, köprü, agora, antik tiyatro, su kemerleri, mezarlar ve nekropol günümüze ulaşmayı başarmıştır. Büyük bir alanda konumlanan bu antik kent görülmesi gereken tarihi yerlerdendir.
Milyos Antik Kenti
Bucak İlçe sınırları içerisinde bulunan tarihi Milyos Antik Kenti gezilip görülmeye değer yapıları ile tam bir açık hava müzesidir.
Bayram Tatilleri için en pratik “Yola Hazırlık” Listesi!
İncirhan Kervansarayı
İncirhan Kervansarayı, Burdur’un Bucak ilçe merkezine 7 km uzaklıkta İncirdere Köyünde yer almaktadır. Tarihi Kervansaray Burdur’da Türklerin hakimiyet sürdüğü dönemlere ait olan en önemli yapılar arasında gösterilmektedir. Tarihi han 1200’lü yıllarda Anadolu Selçuklu Hükümdarı Gıyaseddin Bin Keykubad tarafından inşa ettirilerek tarihe hediye edilmiştir. Yoldan geçen kervanların konaklaması amacıyla inşa edilen kervansaray yapıldığı dönemde aktif bir şekilde kullanılmış olup sürekli olarak kullanıldığı dönemler boyunca bölgede ticaretine ve yolculuk faaliyetlerine önemli katkılarda bulunmuştur.
Kervansarayın yoğun süslemelerle dolu olan kapısı ve işlemeli duvarlarının büyük kısmı günümüze ulaşmayı başarmıştır. Kervansarayın ayakta kalan taç kapısından içeri adımınızı attığınız anda hayran kalacaksınız. Günümüzde birçok Selçuklu kervansaraylarının ayakta kalamaması İncirhan Kervansarayı’nın önemini daha da arttırmaktadır. Burdur’u ziyaret etiğiniz sırasında bu tarihe meydan okuyan ve ayakta kalıp sizi farklı anlara götürecek olan yapıyı mutlaka ziyaret edin.
Burdur Doğa Tarihi Müzesi
Kavaklı Rum Kilisesi binasının onarılıp teşhir tanziminin yapılmasıyla oluşturulan müze Burdur’un Kemer İlçesi Elmacık Köyü’nde yapılan fosil kazılarında ortaya çıkan dev bir güney filine ait iskelet ile tarih öncesi canlılara ait kalıntıları ile siz ziyaretçilerini beklemektedir. Müzede sinevizyon gösterimi yapılan bir eğitim alanı ile konferans alanı bulunmakta olup; özellikle öğrenciler tarafından eğitim amaçlı olarak yoğun şekilde ziyaret edilmektedir.
0 Yorum